Halaman

Isnin, 13 Julai 2009

Makanan Di OLDTOWN WHITE COFFEE TIDAK HALALPernah tak anda teringin nak melepak atau minum minum di kedai kopi kat atas ni? kan ni kedai kopi famous...ala ala cina skit la...macam ragu ragu nak masuk...tapi bila ada pekerja melayu dan bertudung, kita pun mesti jadi tak ragu ragu kan?.....Huuuiii...bahaya tu!!!! Pandai kan diorang ni...ambil pekerja melayu untuk tutup / mengaburi mata pelanggan... Macam mana dengan sijil halal yang dipaparkan...? Baca Artikel di bawah: (Sumber : http://ipohmalay.blogspot.com/2009/01/makanan-old-town-white-coffee-tidak.html )
"Old Town White Coffee dalam laman webnya menyenaraikan semua sijil yang diperolehinya termasuk sekeping sijil pengesahan halal oleh Majlis Agama Islam Perak untuk White Cafe Sdn. Bhd. pada produk KOPI, TEH DAN SERBUK MOCCHA SAHAJA. Sijil tersebut hanya laku pada Kopi Putih Pekan Lama yang berasal dari Pekan Lama di Ipoh.

Selain dari itu, TIADA SIJIL HALAL dikeluarkan untuk pemasaran makanan yang tersedia di situ. Anda boleh mencarinya jika ada.

Namun dengan sekeping sijil tu, pihak OTWC telah menggunakannya pada laman webnya tetapi jelas menyatakan bahawa sijil tersebut adalah untuk hidangan minumannya.
Siapa yang sanggup rugi dengan mengatakan "tiada sijil halal dikeluarkan untuk makanan kami"?Adakah hanya dengan meletak tanda NO PORK & LARD ( Tiada daging babi dan lemak babi ), ianya menjamin bahawa minyak haiwan yang dihasilkan dan kepingan daging dari Asia Timur serta ketul-ketulan ayam adalah bukan bangkai (tidak disembelih mengikut syarak)?
Mulai hari ini, anda YANG TIDAK TAHU, pasti akan merasa ragu untuk menikmati hidangan di Old Town White Cafe dan anda dinasihati untuk untuk menjauhi premis tersebut.
Bagi yang YANG TIDAK PEDULI, terpulang. Sebagai Ahli Sunnah Wal Jamaah (BUKAN SYIAH), saya perlu menasihati anda supaya jangan mendatangkan fitnah ke atas agama Islam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails